Playing for Success
Meer dan tien jaar geleden startte de Dreamteam Foundation met hulp van Playing for Success in Rotterdam-Zuid. Al snel bleek dat er grote behoefte was aan een dergelijk programma in dit deel van Rotterdam.
Playing for Success is leren met een WOW-factor
De Erkenningscommissie Jeugdinterventies heeft Playing for Success erkend als ‘goed onderbouwd’. Playing for Success is daardoor opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).
Playing for Success is een naschools-programma voor leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van het regulier- en speciaal basisonderwijs uit Rotterdam-Zuid, Rhoon, Pernis, Hoogvliet en Spijkenisse die een positieve boost kunnen gebruiken.

Doelgroep
Bij Playing for Success draait veel om aandacht. Soms presteren kinderen op een lager niveau dan ze daadwerkelijk aan zouden kunnen. Ons programma helpt hen om die hindernissen weg te nemen. Ieder kind benoemt zijn eigen (leer)doelen en gaat daar twaalf weken lang één middag in de week aan werken.


Werkwijze
Topsporters en creatieve docenten komen hier tijdens de bijeenkomsten om een goed voorbeeld te geven aan de leerlingen (rolmodelfunctie).
Deelnemers krijgen ook een kijkje achter de schermen bij het Topsportcentrum en het
theater Zuidplein. Verder werken we met taal-en rekenopdrachten.
Wat leren we de deelnemers?
In het theater Zuidplein en het Topsportcentrum werken de we samen met de kinderen onder andere aan:
- Zelfvertrouwen
- Positief zelfbeeld
- Samenwerken
- Motivatie
- Voor jezelf opkomen
Daarnaast ontdekken de deelnemers hun kwaliteiten en talenten, leren ze contacten te leggen en onderhouden met anderen en leren ze (zich) te
presenteren.
Doel
Het innovatieve programma, de intensieve begeleiding, de succeservaringen en de bijzondere omgeving van het Topsportcentrum zorgen voor een betere motivatie, samenwerking en voor meer zelfvertrouwen. Ze geven kinderen het gevoel dat ze ertoe doen.

Programma
Het programma bestaat uit 12 bijeenkomsten.
In het programma is er -naast de persoonlijke begeleiding van het kind zelf- ook intensief contact met de leerkracht (en de interne begeleider en -of SMW) en de ouders/verzorgers. Na 12 weken wordt er bovendien een bezoek gebracht aan de kinderen op school.
Op maandag vindt de bijeenkomst plaats in het Theater Zuidplein. Op dinsdag, woensdag, donderdag en de vrijdag vinden de bijeenkomsten plaats bij het Topsportcentrum. Op de maandag is de bijeenkomst van 15.15-17.15 uur, de dinsdag, donderdag en de vrijdag van 15.30-18.15 uur en op de woensdag van 13.30-16.15 uur.